tisdag 31 mars 2009

Den givmilda Lilla Skatan



Hej!
Här ovan ser ni att inte alla Skator är tjyviga.
Den här skylten kom på posten från en givmild norrländsk skata
och pryder nu min, än så länge, träfärgade dörr.
Efter påsken skall dörren bli Stockholmsvit!
Tack snälla Anna!
Kram Maria

måndag 30 mars 2009

Vardagsrummet


Hej!

Ville bara visa en liten hörna av vårt vardagsrum. Här är det än så länge ett sammelsurium av olika träslag och stilar med mycket mustiga färger, men nu har jag börjat smyga in lite lättare nyanser...
Just nu väntar jag på två paket. Det ena är medaljongerna jag visade förra veckan och det andra får ni se snart. Det är så roligt att ha något att se fram emot.
Sonen mår bra nu och ska få gå på dagis imorgon. Tack för krya-på-sig hälsningarna:) Det är mycket spring i dom benen, speciellt efter att varit instängd hela helgen.
Hoppas att ni får en riktigt solig och skön vecka
Kram Maria

lördag 28 mars 2009

Mässa & Magsjuka

Nä, nu ger jag mig snart! Imorse hade äldsta sonen lite feber. Efter 5-årssprutan han fick igår trodde vi. Icke sa nicke... När jag kom hem ifrån mässan (mer om den längre ner) så kräktes han. Stackars liten! Så nu springer vi omkring och spritar överallt och försöker hålla isär pojkarna så att inte lillemannen skall få det också.. Kan inte våren komma snart så att alla dessa baciller DÖR!

Som sagt var så var jag på Trädgårdsmässan idag. Jag brukar alltid gå med min mamma men hon kunde inte i år så jag gick ensam. Tyvärr så blev jag lite besviken, kanske var det för att mamma inte var med, men jag hittade nästan ingenting. De inredningsbutiker som brukar vara med hade ganska litet sortiment och eftersom det är snö ute så kände jag inte för att köpa blommor. Jag får hoppas på bättre väder till nästa vecka då Zeta slår upp portarna för säsongen, och en ny utbyggnad. Skall bli kul att se.

Bjuder iallafall på en riktig blomstersäng signerad den otroligt talangfulla Peter Ödegaard:




Kram
Maria

torsdag 26 mars 2009

Smycken

Hej!


Idag har jag rensat i röran här hemma. Det behövdes verkligen. Nu har jag bara skräprummet alias gäst-/arbetsrummet kvar... Har dock en deadline på söndag då svärföräldrarna skall sova över.


Ville bara visa dessa vackra medaljonghalsband som jag har köpt av min goa vän Nina som säljer smycken på homeparty i Göteborgstrakten o via sin hemsida http://www.finanina.se/. Hon har smycken för alla smaker till otroligt bra priser.





Fick hoppa över besök på trädgårdsmässa idag eftersom lillkillen var alldeles för snuvig, men jag skall definitivt dit på lördag. Can't wait!! Lovar att ta många kort:)


Soliga kramar Maria

onsdag 25 mars 2009

Kökshylla


Hej !

Idag skiner solen igen! Man blir så glad för varje liten solstråle som tittar fram.

Snart blir det lunch och sedan är det lekparken som gäller!

Ville bara visa en bild av min kökshylla som jag hittade på Ann-Catrins webbloppis.

Spegeln och den lilla kannan med det söta örat hittade jag på Atmosphere och tratten är ytterligare ett fynd från helgens loppisräd...

Kapsylöppnaren "norpade" (aja baja) min man från ett fik i Nice. Det roliga är att man öppnar "bakofram" så det är lika roligt varje gång man ser sina vänner försöka på alla sätt o vis att få av kapsylen..*hihi*

Hoppas att solen skiner på er också

Kram Maria

tisdag 24 mars 2009

Loppisfynd

Hej!
Här kommer bilder på några av mina loppisfynd från Vingåker.




De här flaskorna var bara för fina för att avstå från. Kommer nog ta ut dem till torpet, passar perfekt i stilen där! Tyvärr har gummipackningen torkat på patentlocken. Är det någon som vet var man kan få tag på nya så att man faktiskt kan använda flaskorna igen?

Bakom flaskorna ser ni en av två lyktor som jag fått av min morfar. Han använde dem när han låg vid norska gränsen under 2:a värlskriget. Passar verkligen in i den ruffiga industriella looken.
Hittade två till flaskor i en mer grön nyans. Är inte burken underbar? Det är en kaffeburk från Luxuskaffe. Måste vara från 50-talet, eller vad tror ni?


Ha en riktigt skön dag. Det går maginfluensa på sonens dagis så han får stanna hemma. Vi åker till Lekslottet istället, så får han rasa av sig där:)

Kram Maria

måndag 23 mars 2009

Slottsmamsell

Hejsan!
Här ovan ser ni var jag tillbringade min helg. Ståndsmässigt så det förslår;) Min make fyllde år och det enda han önskade var en helg på Yxtaholms slott, ja vad skall man säga, som den hulda *HAHA* hustru jag är så fick han som han ville! Innan hann vi med loppis (bilder på fynden kommer senare) och ett besök på Vingåkers factory outlet.


Är inte grinden vacker?

Nu har jag varit urusel på att skriva i min blogg, har knappt hunnit med att titta in hos er andra heller, men nu skall det blir skärpning o rättning i leden....

Nytt inlägg kommer redan imorgon med bilder på några underbara fynd..

Ha en fortsatt bra vecka i snögloppet!

Kram Maria

onsdag 18 mars 2009

Våren har kommit!


Äntligen har den kommit, och den här gången för att stanna hoppas jag.
Idag har man fått riktiga vårkänningar i Stockholm.

Takdropp och koltrastars drillande låter
som den ljuvligaste symfoni i dessa vinterfrusna öron.
Solen har värmt vinterbleka kinder
och lungorna har fyllts av varmare vindar.
I rufsiga rabatter letar sig späda gröna skott upp
och syrenens grenar är fulla av knubbiga knoppar
med löften om en ljuvligt doftande försommar.


Förra veckan var vi insnöade
och för att inte misströsta köpte jag persikokvistar
som blommade så här fint.

Hoppas att våren har kommit till er alla.
Kram Maria

tisdag 17 mars 2009

Skatter från Västkusten


Hej!


Så var man tillbaka i vardagslunken igen. Vi hade en underbara helg i Göteborg med shopping och Melodifestival följt av bad, mat och tjejsnack på Varbergs kurhotell.

På lördagen strosade vi runt i Haga och åt en underbar fisksoppa i Saluhallen. Sen bar det av till helgens shoppinghöjdpunkt: Atmosphere. Stackars S & N, de visste inte vad de hade framför sig. Det tog 1,5 timme av tittande, lyftande, flyttande, funderande, kaffedrickande, skrattande och bullätande innan jag kom ut i solen igen. Åtskilliga kronor fattigande men med ett fånigt lyckligt leende på läpparna. Här nere ser ni några av mina inköp.

Jag fick tag på den sista burken med fotpulver, den är lika söt i verkligheten som på bilden. I bakgrunden ser ni lite av en tvättbräda i miniatyr. Egentligen hade Ingrid inte tänkt sälja den utan spara den till ett barnkollage, men när hon såg hur förtjust jag blev i den så fick den komma hem till mig, Tack snälla Ingrid, jag skall vårda den ömt..


Två vackra små böcker, en madonna och en underbart snidad stämpel. Jag skall försöka hitta julklappslacket för att se hur stämpeln blir. Lovar att visa resultatet här:)


Här ser ni vattentornet som ligger brevid kurhotellet. Jag kan varmt rekommendera ett besök hit. Omgivningarna är vidunderliga, även i dis och hotellet håller vad de lovar av god fräsch mat, trevliga behandlingar i fina lokaler och avkopplande atmosfer.
Det är inte så ofta som mina väninnor och jag får träffas så länge och prata utan att bli avbrutna av barn eller män. Detta är en helg jag kommer minnas länge:)
Nu skall jag försöka hinna ikapp i bloggläsandet,
På återseende,
Kramar Maria

fredag 13 mars 2009

Tjejhelg!!


Hej alla goa'!

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg. Trots magsjukor och influensor så blir tjejhelgen av!!! HURRA! Och på väderleksrapporten så lovade de vårväder i södra Svergie under helgen. Det var på tiden!
Återkommer på tisdag med ev inköpsbilder.

Kramar till Er alla och tack snälla för alla krya på dig hälsningar,
de gjorde susen:)

Maria

tisdag 10 mars 2009

Magsjuka & fler mässbilder.

Hej!

Nog för att jag sa att jag ville komma i mina stuprörsjeans från Acne, men inte på det här sättet!!! Åkte på maginfluensa natten mellan söndagen och måndagen. Har därefter legat i karantän i gästrummet. Allt för att inte smitta herrarna i huset. Är nu såpass pigg att jag orkar sitta upp ett tag. Hoppas bara att man är helt återställt till lördagen då jag och mina två barndomsvänner skall ha en tjejhelg i Göteborg, håll tummarna!

Här kommer några fler bilder från mässan som jag hade missat att ladda ur kameran:


Ett arrangeman med rostiga detaljer. Så fint till skir grönska och patinerat vitt...
















Måste erkänna att jag är svag för blått och vitt. Återkommer alltid till den kombinationen när man vill få en fräsch känsla.
På bilden ser man även en liten groda, som det fanns MÅNGA av på mässan. Vet inte om det är en växande trend eller berodde på urvalet av utställare. Man får väl titta efter i trädgårdarna i vår... Kanske grodan har blivit den nya trädgårdstomten?



Ytterligare en suddig bild av de söta små flaskorna. Jag sa ju att jag blev så exalterad...
Lovar visa upp en bild i FOKUS när jag fått hem de små raringarna.
















Kramar på behörigt avstånd från Maria

lördag 7 mars 2009

Rum- & Trädgårdmässan i Kista


Idag har jag varit på vårens första trädgårdsmässa. Den arrangeras bl a av en av mina favorittidningar Drömhem och Trädgård. Chefsredaktören själv stod i montern och var hur trevlig som helst. Kerstin Holmberg och hennes son hade gjort underbara blomsterarrangemang i krukor o planteringar. De flesta gick i färgerna rosa och ljusgrönt. Kerstin hade även byggt upp ett uterum med dukat bord där man inte skulle tacka nej till en middag. Jag tog inga bilder eftersom de kommer att komma ut i tidningen.


Generellt sett så tyckte jag att mässan var Nordiska trädgårdar i lightversion. Det fanns självklart försäljning av pelargoner, lökväxter och orkidéer, men det är samma leverantörer som kommer på "stora mässan". Det fanns även inredningsbutiker, t ex Ambiance ,och leverantörer av uterumsinredning. Ett roligt inslag var några montrar med antikviteter och kuriosa.

En av montrarna med antikviteter. Otroligt fina saker från Dalarna men med Stockholms-prislapp:( Den vackra vita skänken/bänken kommer från en affär och var len som sammet förutom vacker att titta på. Om man bara hade obegränsat med utrymme (och pengar) så hade den fått komma hem med mig.

Tyvärr blev jag alldeles till mig när jag såg det här hos Lantliv & Trädgård, så allt blev suddigt. Kunde dock inte låta bli att visa det ialla fall. Ni får använda fantasin för att se att trädgrenarna var fulla med pyttesmå flaskor upphängda med tunn ståltråd. Urgulligt! Alla var slutsålda så jag passade på att beställa till Nordiska Trädgårdar, där de kommer stå. Montern var en perfekt blandning av blommor, gamla vackra möbler, zinklådor och annat smått o gott helt i min smak. Måste åka och titta i butiken ( i Bromma) någon gång, någon som vill hänga på?



Som ni har märkt från ett tidigare inlägg så tycker jag om rostiga saker. Dessa löv hos Blåregn var underbara, men fick inte följa med mig hem idag. Det fanns ganska mycket trädgårds-utsmyckningar i rost och även gamla urnor och buster. Romantiskt kan man väl sammanfatta de flest montrar med trädgårdsdetaljer.


En vacker vårinstallation. Man kan riktigt höra björklöven susa i vinden (Atschoooo!)


Bo Rappne hade tagit med sig uterummet från Äntligen hemma, eller byggt upp en kopia. Temat var dock italiensk och "molto belissimo".






Om ni som jag tycker om pelargoner och speciellt Mårbacka så får ni inte missa årets nyhet: Viva Madeleine, hos Wibrants. Som ett moln av vitrosa maräng... Skynda och beställ på nätet.


Det här var lite smått o gott. Nu längtar jag till Älvsjömässan! Kanske ses vi där?


Nu börjar Melodifestivalen, skall glutta lite,


Kram Maria

fredag 6 mars 2009

Vackra reportage kräver vackert omslag


Äntligen fredag!

Jag fick ett pysselryck på morgonen och fixade till en vanlig tråkig A 4-pärm med lite linnetyg och vacker text. Jag är lätt beroende (i a f enligt min make) av inredningstidningar, och för att inte drunkna i dem så brukar jag efter någon månad riva ut de reportage som jag tycker är inspirerande och sätta in dem i en pärm. Sen ger jag bort den massakrerande tidningen till en väninna som har en annan inredningssmak.

Det har blivit några pärmar vid det här laget så jag tänkte rensa även i dem. De finaste reportagen om vita hem tänkte jag skulle få bo i den här pärmen. Visst blev den fin? :)
Den söta zinkasken hittade jag på Pias Botaniska. Perfekt för vackra band och spetsstumpar..
Hoppas ni får en trevlig helg!
Kram Maria

torsdag 5 mars 2009

Nytt, nött & rostigt


Hej igen!
Jag kunde inte låta bli att visa några av mina kap jag gjorde i Uppsala på Alla hjärtans dag.
Det vackra fönstret ni ser en liten del av är ett av två som jag fick köpa av goa Hannis. De är riktigt gamla och vackert patinerade. Tyvärr så kan vi inte bestämma oss för var vi skall sätta upp dem så än så länge får de stå i arbets-/gästrummet. Jag lovar visa upp dem ordentligt när de hittat sin plats.
Den vackra ljusstaken med rostdetaljer samt "&" köpte jag på Biskopsgården. Jag har varit på jakt efter ett riktigt rostigt &-tecken under en längre tid och hittade det perfekta här. Butiken är verkligen värt ett besök. Allting går i vitt (och en del rost;)). De säljer t o m vita Tivoliradioapparater och bjuder självklart på...just det vitt godis! Kopparhjärtat slängde jag in i bilden för att påminna mig om dagen.
Tyvärr så slutade inte dagen lika roligt. På vägen hem från Uppsala ringer min man och berättar att äldsta sonen har trillat från en klätterställning och gjort illa foten, så återstoden av alla hjärtans dag tillbringades i "pestrummet" på Astrid Lindgrens akutmottagning (sonen hade fortfarande vattkoppor som smittade till råga på eländet). Tack och lov så var det inte så farligt utan det räckte att linda foten och ta det lungt (säg det till en 5-åring som varit instängd i 2 veckor med vattkoppor!) Så istället för en romantisk middag med champagne blev det Mc D-drivethru ;(
God natt-kramar från Maria

Liten blomma


Hej!
Kunde inte motstå denna söta lilla S:t Paulia i affären . Är den inte ljuvlig! Satte den i en ljuskopp som passade precis. På lördag tänkte jag gå på Rum & Trädgårdsmässan. Hoppas kunna ta inspirerande bilder då.

Kram Maria

onsdag 4 mars 2009

Silversamling

Hej alla nya vänner!

Här kommer en liten bild på några av mina favoritsilver-saker. Det är en salig blandning av gammalt och nytt...precis som jag vill ha det. Kaffekannan hittade jag hos Pia´s Botaniska i Norrköping. En underbar liten oas med en urgullig ägarinna. Värt ett besök :) Den lilla kannan är mitt senaste loppisfynd. Jag hittade den undangömd, svart och smutsig. Tänk vad lite silverputs och några kvistar fresiaknoppar kan göra...

Ljusen tänds varje kväll för "mys-pys"-middag, som min 5-åring säger.

Tittade på Leilas nya sommarprogram. Gud vad jag längtar till sommaren. Jag kunde riktigt känna jordgubbs- och rabarbersmaken i munnen. Ser fram emot hennes nya magasin. Om inredningsbilderna håller samma klass som matlagningen så blir det något extra. Hoppas att jag får några nya idéer för torpet.

Kram Maria

tisdag 3 mars 2009

Utmaning

Jag fick en utmaning från Anneli. Jag skall berätta mer om mig själv genom att fylla i följande:

Jag är mor, maka, dotter, syster, vän och medmänniska.
Jag gillar omtänksamma människor.
Jag äter glass nästan varje dag.
Jag säger ja till choklad,champagne och blöta pussar.
Jag ger mig sällan in i konflikter.
Jag är duktig på att lyssna.
Jag stör mig på nonchalans och arrogans.
Jag läser inredningsbloggar och -tidningar.
Jag är vackrast när jag sover med mina barn.
Jag skrattar när jag kittlar min son.
Jag är en typisk hönsmamma.
Jag har aldrig rökt en cigarett.
Jag är lycklig när jag myser med min familj.
Jag trivs inte på höga höjder.
Jag är dålig på att säga nej.
Jag är rädd för håriga spindlar.
Jag älskar min familj.
Jag uppskattar mina vänner.
Jag tror på kärlekens helande kraft.

Skickar utmaningen vidare till:
Granne med Selma
Handplockat
Hannis Hem
Hwita villan
Hvitur Lakkris
Skatan
Vita ranunkler och
me and Alice

God natt önskar

Följ min blogg med bloglovin

Här kommer koden.
Inget riktigt inlägg, vi hörs imorgon,

god natt Maria

Snygga förpackningar


Okej, handen på hjärtat. Hur många av er har köpt något bara för att förpackningen var så snygg och kanske t o m matchade någon annan inredningsdetalj i hemmet? Här brevid ser ni två exempel på detta. Man kan hitta snygga saker t o m när man veckohandlar på Kvantum:) Ingen aning om dryckerna smakar gott men flaskorna var så fina att jag inte kunde låta bli!!!
Jag undrar hur många som verkligen dricker sitt Kusminthé och hur många som köper det bara för att burkarna är så otroligt snygga!
Måste rusa och hämta på dagis... Vi ses,
Kram Maria

måndag 2 mars 2009

Tjuvstart på våren

Välkommen till en ny vecka!

Det finns få saker som symboliserar ljusare tider så mycket som Mårbackapelargonen. Jag hade turen att få tag på två stora fina exemplar på en handelsträdgård. Trots snöovädret utanför så kunde jag ändå drömma mig bort till våren och höra bina surra och känna lukten av nyklippt gräs...

Denna vecka är det trädgårdsmässa på nya Kistamässan. Jag skall försöka ta mig dit och i såfall lägga ut bilder på bloggen. Om det är fler bloggare som skall dit kanske vi kan få till en liten "bloggträff". Hör av er om ni är intressserade!

Kram Maria

söndag 1 mars 2009

PREMIÄR!

Det är med darr på manchetten jag "författar" mitt första inlägg. För några månader sedan var jag helt okunnig om denna underbara bloggvärd och nu har jag t o m en egen blogg!! Eftersom jag är mammaledig har jag haft tid att surfa när Tonton sover och hittat fler och fler underbara inredningsbloggar. Det är lite kusligt när man läster inlägg som låter som om de är dikterade ur ens egna tankar. Att det hela utmynnade i en egen blogg skyller jag på vattkopporna! Mina söner fick vattkoppor samtidigt vilket innebar total social isolering under 2 veckor = AAARGGHH! Min mentala flykt blev då olika pysselprojet och inredningsmani, men eftersom ingen kunde komma hem till oss så fanns det ingen man kunde visa upp det för förrutom maken. Varför inte skaffa en egen blogg? tänkte jag då. Så svårt kan det väl inte vara? Det dröjde säkert en månad men nu är jag igång!!!

Varmt välkomna önskar jag er alla. Jag hoppas att ni tittar in fler gånger!

Välkommen !

Så kul att Du tittar in! Här får du se bilder från vårt nya hem med dess underbara trädgård, vårt sommartorp och lite annat smått och gott. Du får gärna lämna en hälsning.
Kram