söndag 31 maj 2009

And the winner is....

Hej!
Jag vill börja med att tacka alla som har varit med i min utlottning. Det blev sammanlagt 161 lotter. Det är så kul att fått nya bekantskaper i bloggvärlden som man annars kanske inte hade hittat till. Och nu till vinnaren:
GRATTIS
till
Maria med bloggen familjen A
Maila mig din adress så att jag kan skicka dig hyllan.
Hoppas att ni alla får en solig och skön fortsättning på morsdag,
Största kramen till er alla
Maria

torsdag 28 maj 2009

Vardagsrummet på torpet

Hej!
Idag får ni se matdelen i vardagsrummet. Vi har bytt ut bordet och stolarna till några som passar bättre i stil. Även dessa skall få sig några lager vit färg, så fort jag får tid=)
Det runda bordet har två iläggsskivor och kan rymma många människor. Perfekt till t ex Midsommarfester .

Jag håller på och syr knytgardiner av ljusblått linne till fönstrerna. Det tar en evighet att sy knytbanden, så om jag inte sätter fart så får vi inga gardiner i år heller...Hissgardinerna hittade jag på rea på Årstiden för endast 100 kr styck! Självfallet finner man Mårbackapelargoner i varje fönster, det hör som landet till!

Hörnskåpet hittade vi i en antikaffär här i Huddinge och det är perfekt till lite ömtåligare porslin och annat smått o gott.

På söndag drar jag vinnaren av tallrikshyllan så än så länge finns det tid att ta en lott! Hoppas att ni får en riktigt varm och skön helg!

Kram Maria

tisdag 26 maj 2009

Hallen i torpet

Hej!

Här kommer två bilder från vår hall i torpet. När vi tog över torpet så var väggarna tapetserade men vi har valt att måla vitt överallt för att få en ljus och lugn bas. I hallen och i trappen upp till sovrummen ville ha lite färg och valde en blå färg som liknar himlen en sommardag. Nyckeltavlan gjordes av tidigare ägare och vi ville ha kvar detaljer från förr så den sitter kvar på samma ställe. Den stora nyckeln går till boden vars vackra lås jag har visat i ett inlägg från april.

Griffeltavlan är dock ny för i år.

Här är hatthyllan med alla sittkuddarna från Jysk samt våra solhattar. Jag har tänkt skaffa vackra krokar eller spikar och sätta upp hattarna på väggen uppför trappen men måste bara kolla så att inte killarna kan nå dem först;)


Det blir väldigt mörkt ute på landet om kvällen, så vi har många lyktor och ljusstakar. Här hänger en fattigmanssilverlykta, nyinköpt för säsongen.


Tyvärr så fattades det ankarkrokar på hyllan men jag hade turen att få tag på likadana gamla slitna krokar på en loppis. Dessutom betalade jag bara 20 kr för 5 st!



Hoppas att ni får en fortsatt skön vecka!


Kram Maria

måndag 25 maj 2009

Torpets kök

Hej!
Nu har jag varit på landet och pysslat i torpet. Visar bild ifrån köket idag. Jag har slipat lite på kökssoffan, så nu är det bara vaxningen kvar. Jag bytte ut sitsen mot ny stoppning och gjorde överdrag av ett överkast. Jag blev väldigt nöjd och soffan ser ut som om den är gjord för köket!
Bordet har fått vita ben, men stolarna kommer inte i närheten av vit färg. De är betsade av min far för att matcha min gammelmormors första matsalsmöblemang. De två andra stolarna har vi i köket i stan. Den röda barnstolen har jag fått köpa av Maria och lillemannen såg ut som en liten kung där han satt i sin röda tron. Den röda färgen är identisk med den färg som fanns på alla köksluckor, skafferidörren och dörrfodren när vi flyttade in . Nu är allt målat i bruten vit färg.
Kunde inte låta bli den limegröna vaxduken, färgen är så krispig!
I hörnet har jag ställt ett stort bakbord jag fann på en loppis, med mjölet fortfarande kvar! Brödspaden fann jag i ett uthus. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska måla bakbordet vitt eller låta det vara. Några förslag?
I veckan kommer fler bilder från torpet.
Jag vill passa på att tacka alla som vill vara med i tävlingen, jag försöker titta in till er alla så fort jag får tid. Det är så kul att hitta nya bloggar varje dag :)
Hoppas att ni får en skön och solig vecka,
Kram Maria

onsdag 20 maj 2009

Blommande skrot.

Hej!
Ett snabbt inlägg innan åskan kanske kommer: Ville bara visa hur vackert skrot kan bli. Hittade denna vackra målade zinkbalja undanslängd på en vedhög. Planterade mörka violer och satte upp den på min trasiga trädgårdsstol intill den faluröda väggen. Så vackert i all sin enkelhet och färgerna är så otroligt mustiga! Kan behövas som motvikt till allt det vita:)
Hoppas att ni får en riktigt skön och solig långhelg!
Kram Maria

måndag 18 maj 2009

Rött är sött

Hej allesammans!
Dagen började med regn och grått, men slutade med HURRA och rött!
Det är första gången jag har vunnit något i en bloggtävling.

Nämligen denna söta skål från Green Gate. Tack snälla söta Josefin med Krydda livet!

Sen fick jag reda på att jag hann först att tinga den här söta barnstolen,även den i rött.
Tack snälla Maria! Den kommer bli ett vackert blickfång på torpet. Lillemannen kommer att sitta som på en tron!

Jag vill passa på att tacka alla som vill vara med i min utlottning. Jag har inte hunnit titta in till er alla, men lovar att göra det såsmåningom! Det är så kul att träffa på nya bekantskaper i bloggvärlden!

Hoppas att resten av veckan ger er solsken!

Kram Maria

söndag 17 maj 2009

Smakråd

Hej allesammans!

Kampen mot furun i torpköket går vidare. I helgen hade turen kommit till ett litet sidobord. Det har nu fått 2 strykningar grundfärg och jag tror faktiskt att jag nöjer mig med det. Skall "shabba" det lite innan jag vaxar ovansidan så att det går att torka av. Nu till mitt dilemma: Jag vet inte om jag verkligen vill behålla de gamla beslagen. Är inte riktigt säker på att de passar längre. Vad tycker ni? Har ni några förslag så emottages de tacksamt!


Trädgården har fullständigt exploderat i vårfägring.

Överallt i gräsmattan sticker det upp små ljuvliga gullvivor .

Hoppas att ni har haft en skön helg,

Kram Maria

fredag 15 maj 2009

Sommardrink

VATTENMELONDRINK

foto: Helén Pe


Här kommer receptet på sommarens godaste drink:
-Mogen vattenmelon, helst kärnfri
-Lime
-Sprite el motsv
-Bacardi Lemón ,kan uteslutas

Gör så här:
Tärna vattenmelonen i cm stora bitar. Frys in i plastpåse över natten, eller minst några timmar. Tag ut melonen ur frysen. Ev kan man tina den lite lätt om man inte vill ha så isig slush.
Lägg melonbitarna i en tillbringare och tillsätt några dl Sprite. Mixa med mixerstav tills man har en slät konsistens. Häll upp så många cl alkohol man önskar i höga glas.
Tillsätt slushen till 2/3 av glaset och fyll upp med mer Sprite. Pressa en halv lime i glaset och blanda. Dekorera med limeskivor.


Skål och glad sommar!
önskar Maria

torsdag 14 maj 2009

Bondsyren

Hej!
Jag kunde inte låta bli att ta in några kvistar från vår syren, även om de inte hade slagit ut än. Jag tycker att knopparna är vackra precis innan de slår ut.
Hoppas att ni har haft en skön dag. Själv har jag försökt besegra mitt eget Himalaya, dvs de enorma tvätthögarna. Ett nödvändigt ont, och inte får man någon hjälp av bärare heller...
Måste nog trösta mig med lite glass och Leilas nya magasin lite senare ;)
Kram Maria

onsdag 13 maj 2009

Teknikproblem

Hej!
I helgen hade jag lite extra tid över och passade på att förbereda ett inlägg. Tänkte att det kunde passa att publicera idag, men då blev det daterat till den 11/5 och hamnade därför EFTER gårdagens inlägg. Idiotiskt! Om någon vet hur man kan kommer runt detta så får ni gärna skriva o berätta!
Summan av kardemmuman: Dagens inlägg (förutom denna svavelosande tirad) ligger efter tävlingsinlägget från igår!

Ha en bra dag,

kram maria

tisdag 12 maj 2009

UTLOTTNING!

Hej!
Här är tallrikshyllan som jag vill lotta ut. Jag har varit med i så många utlottningar utan att vinna något, så jag tänkte: "Vad är roligare än att få? Jo, att ge! " Därav utlottningen.
Förutom att jag dessutom verkar ha samlat på min lite fler tallrikshyllor
än vad jag har tallrikar till;)

Här är en lite detaljbild. Sakerna på hyllan ingår inte i utlottningen.

Hyllan mäter 75 cm lång, 45 cm hög, undre hyllan är 9 cm djup och övre 11 cm djup.

Skriv en kommentar till inlägget och ni får en lott. Länka och ni får två.

Jag drar vinnaren på morsdag!

Lycka till allesammans!

Kram Maria

måndag 11 maj 2009

Ljuvligt 100-årigt porslin

Hej!

Jag kan inte låta bli att visa mina vackra porslinspjäser från Villeroy och Boch. Porslinsbrädan hittade jag för två år sedan i Skövde och tekanna för bara några veckor sedan på Vilgots antik i Norrköping. I påskas hittade jag ett uppläggningsfat modell enormt på en loppis mitt ute på en åker. Eftersom den hade en liten lagad skärva så betalade jag bara 50 kr! Alla tre pjäser är märkta med Dresden och efter lite letande på nätet så visade det sig att det märket satte man på porslin producerat i fabriken i Dresen mellan 1874-1909. Med andra ord så är de minst 100 år gamla, och fortfarande helt underbara. Jag vill så gärna ha fler, så om ni har något i gömmorna som ni kan tänka er att skiljas ifrån (mot ersättning eller byte!) hör gärna av er!

Aina med Modern Country har en hel servis, den lyckosten!!



Ha en bra dag,


Kram Maria

PS! Glöm inte utlottningen! När min man kom hem och såg hur fin hyllan blev ommålad så tyckte han att vi kunde behålla den o sätta upp den på landet.
Han har nog missat de andra tallrikshyllorna jag har i gömmorna;)

Violer

Hej!
Nu stundar en ny vecka med nya tag.
Idag skall jag piffa färdigt min tallrikshylla,
som någon av er kommer bli lycklig ägare av !
Ha en bra vecka,
Kram Maria

söndag 10 maj 2009

Liten bit av Medelhavet



Hej!


Igår bjöd jag två vänner på middag. Vi åt och drack gott. Till fördrink serverade jag min favoritdrink: Vattenmelonslush med lime och Bacardi Lemon, MUMS! Funkar lika bra utan alkohol och är otroligt läskande och löjligt enkelt att göra.

Här brevid ser ni min present: två underbara lavendelplantor! Jag satte upp dem utanför vår ytterdörr och med ens kom sommaren!

Hoppas att ni har haft en skön helg. Nästa vecka skall jag ha en liten utlottning, måste bara slipa lite;)

Kram Maria

torsdag 7 maj 2009

Hannas trädgård

Hej!



Nu när solen och värmen äntligen har kommit för att stanna så är det många med mig som tycker om att botanisera i handelsträdgårdar. Om man bor i Stockholmstrakten, eller bor långt härifrån men är lika blomtokig som Maries (Vita Ranunkler) mamma, så åker man självklart till Zetas.
Jag vill tipsa om en handelsträdgård ca 15 minuter därifrån som förtjänar ett besök, nämligen Hannas trädgård, http://www.hannas.se/. Den har funnits ett tag men i år har den öppnat i ny regi. Trädgården håller på att omvandlas till ett litet paradis. Det finns café och söta kaniner att förströ ev trädgårdsointresserade makar och barn med medans man botaniserar bland alla vackra blommor och stilleben

Tjejerna kan verkligen kosten att framhäva blommorna med arrangemang i shabby chicstil.
Här och var hittar man vackra ramar som hänger bakom blommorna, som blir som levande konstverk. Verkligen effektfullt och vackert. Att de dessutom har lite loppissaker till salu gör ju inte saken sämre ;) Jag har hittat en ursöt engelsk kakburk med påskblommor på. Bägge bilderna är tagna från deras hemsida.


Ha en riktigt skön helg,


Kram Maria

onsdag 6 maj 2009

Fönster i allrummet

Hej igen!


Här ser ni ytterligare ett projekt som jag äntligen färdigställt. Mina vackra fönster som jag fick köpa av Hannis. Jag köpte dem i vintras, men de har stått och väntat på att vi skulle bestämma oss för var vi skulle sätta upp dem. Eftersom jag nu har hittat så många fönster på landet så fick dessa komma upp i allrummet.




Egentligen så är inte soffan så här vit och fin utan karamellröd. Vi hade funderingar på att köpa till ett nytt överdrag i vitt från fabriken men när vi äntligen fick ändan ur vagnen och skulle beställa så hade fabriken gått i konkurs, suck. Att beställa en ny klädsel av en tapetserare skulle kosta en smärre förmögenhet så nu ligger det ett överkast på soffan. Tyvärr är det lite litet så jag måste hitta ett större. Är det någon i detta avlånga land som vet var man kan få tag på ett stort,260*260 cm, vitt överkast under 1000-lappen och som man kan köra i tvättmaskinen så får ni gära höra av er:)


Kuddarna är omsydda örngott, sådär härligt manglade och med vacker spets och broderat monogram. Att de dessutom går att tvätta i 60 grader underlättar ju i en familj med mask- och krypälskande 5 åring ;)


Hoppas att ni får en härlig dag,


Kram Maria

Projektredovisning del 1

Hej igen!
Det var så länge sedan jag skrev ett inlägg så ni måste ha trott att jag har trillat av kvasten på väg hem från Blåkulla, men nej då. Jag har bara haft ett akut anfall av teknikavresion vilket inbegrep såväl kamera som dator. Jag har istället bejakat min lump- och skrotsamlargen och gått igenom alla uthus och lador på jakt efter godbitar. Har hittat mänger av skatter, som andra säkert skulle klassa som skrot. Jag har också hittat nya loppisar och antikaffärer och kommit hem med den ena godbiten efter den andra. Många av dem behöver fixas lite (läs mängder av vit färg) men så fort det är gjort så lovar jag att visa upp dem.

Ett av mina fynd, nåja min mammas för att vara petig, är denna fina kökssoffa som vi köpte på annons. Rätta måtten för vårt kök på landet men alldeles för mycket FURU.

Så här såg den ut innan, minus det inrökta sofflocket.



Och så här blev det efter 2 lager med vit grundfärg. Det tog en hel helg och jag är inte riktigt färdig ännu. Skall vaxa in den och hoppas att det skall räcka, trots små smutsiga barnhänder. Jag vill ha en mjuk och matt finish. Nästa helg skall den bli helt färdig inkl nytt överdrag på locket.


Det har visat sig att jag har gått och samlat på mig lite väl många tallrikshyllor. Kan inte riktigt motstå dem när jag hittar dom på loppisar;) Problemet är bara att jag inte har plats för alla ,så nu funderar jag på att lotta ut en av dem. Tror ni att det är något som skulle falla er i smaken så skriv gärna. Skall bara "shabba chica" den lite först. Återkommer med bild.

Nu pockar lillemannen på uppmärksamhet. Stackarn håller på att få sina första kindtänder, och är inte riktigt sitt vanliga goa' själv.

Vi hörs snart igen,

Stora kramar från Maria

Välkommen !

Så kul att Du tittar in! Här får du se bilder från vårt nya hem med dess underbara trädgård, vårt sommartorp och lite annat smått och gott. Du får gärna lämna en hälsning.
Kram