måndag 30 augusti 2010

Höstfönster i lugna nyanser

Hej mina vänner!
Idag har jag haft en sån där dag på jobbet då man känner att man inte räcker till, hur man än vrider och vänder på sig.
Det är sorgligt att veta att det är så många som går omkring och mår dåligt utan att visa det. Som känner behovet av att visa upp en glad fasad när de gråter inombords. Visst kan det kännas bra ibland att få ynnesten att vara den som de vågar visa för hur de verkligen känner, men många gånger är det svårt att stänga av när man går hem...
Då är det så otroligt skön att man har en mental ventil i inredningsintresset. Det estetiska väger upp så mycket i ens tillvaro som kan vara allt annat än vackert.
När jag dessutom fick en mysig pratstund med Ann-Catrin (Fint hemma) så kändes hjärtan med ens lättare!
Det kommer nog kännas ännu bättre när jag kommer hem med sockerlådan som jag reserverade på Webloppisen!
Jag har börjat misstänka att jag har någon form av inredningstidningsmissbruk, men säg för guds skull inte något till min man, får då får han bara vatten på sin kvarn!!!
Nu tänkte jag att om jag lägger tidningarna, som nu föröker imitera det lutande tornet i Pisa, vid min säng i sockerlådan så kanske det ser lite mer organiserat och ffa mindre ut.
Det löjliga i sammanhanget är att jag faktiskt har en sockerlåda i huset. Den följde med huset och står i fönstersmygen på vinden som bord till elljusstakarna, som vi har tända kvällstid året om.

Nu blev det mycket text så här kommer lite bilder på ena fönstret i allrumet.
 Jag arrangerade om där igår och plockade ihop lite ljusstakar och andra saker som går i silver och zink. Den fina blomman köpte jag igår på Hannas trädgård, en urmysig handelsträdgård i södra Stockholm.

Jag har blandat in lite torkade blommor i bruna nyanser som jag tycker blir så fint mot den oljade eken i Laminofåtöljen.
Sådär ja'. Nu känns det lite bättre. Tror att jag skall titta runt hos er andra en stund ikväll, efter att jag har hämtat min sockerlåda ;)

Stora kramen till er
Maria

tisdag 10 augusti 2010

Mysteriet med de försvunna bokstäverna!

HMMM...
Någonting konstigt hände med bokstäverna när jag skulle publicera mitt inlägg. Vissa bokstäver under bilderna försvann och det gick inte att fortsätta skriva löpande text efter bildtexten. Är det någon som vet hur jag skall fixa det? Visar att det är alldeles för länge sedan jag skrev ett inlägg. Jag hoppas att ni kan förstå iaf.
Priset för biljetten är 200 kr för alla 4 dagar och då kan man komma och gå som man vill...
Förvirrade kramar från Maria

Trädgård i sensommarskrud & FORMEX biljett

Hej!
Idag vill jag visa några bilder som jag tog igårkväll i trädgården. När vi kom hem efter 2 veckors semester i juli så liknade den mest en savann men allt regnande den senaste tiden har gjort underverk och nu är den helt prunkande!
Här ser ni en liten del av uppfarten och vår sittgrupp under äppelträdet. De vita stolarna och bordet har vi på långtidslån av min barndomsvän S. De är arvegods från hennes älskade farmor Nanny, vars palt är den enda som jag någonsin har kunnat äta...
Den blå soffan hittade vi på granngårdsloppisen i sommras för 100 kr.
Den här skönheten finnar man utanför jordkällaren. Vet ärligt talat inte riktigt vad det är för blomma. Om ni känner igen den så skriv gärna!

I morgon så kommer min kompis N för att gå på Formex-mässan. Jag har tjatat om att hon skulle komma och gå med mig med argumentet att hon kan hitta fina grossister för smyckesmaterial. Hon gör egna silversmycken :FinaNina design.
 Titta gärna in på hennes hemsida, men var beredda på ett akut anfall av habegär!!!
Hon har gjort ett halssmycke med kaffeblad och hängande kaffebönor i silver som är underbart. Man blir sugen på kaffe bara man ser det ;)
Nu kommer hon skaffa egna biljetter till mässan vilket innebär att jag har en över: så om det är någon som vill ha en FORMEX biljett (du får dock betala inträdet på 200 kr själv, men det gäller för 4 dagar) så kan ni kontakta mig på mailen eller lämna en kommentar. Först till kvarn...

Stora kramen till Er

Maria

Välkommen !

Så kul att Du tittar in! Här får du se bilder från vårt nya hem med dess underbara trädgård, vårt sommartorp och lite annat smått och gott. Du får gärna lämna en hälsning.
Kram