måndag 25 oktober 2010

Daggdroppar

Hej!

På väg till dagis för att hämta pojkarna så var jag tvungen att stanna och ta kort med mobilen på de vackra dropparna på gräset. Inte världens bästa kvalité, men jag tycker ändå att dropparna gnistrar som diamanter. Hösten bjuder verkligen på nya skådespel varje dag. Man måste bara ta sig tid att se sig omkring.

Hoppas att ni får en skön höstvecka,
Kram Maria

lördag 23 oktober 2010

Läshörna

Hej!
Nu har vi överlevt säsongens första, och förhoppningsvis sista, maginfluensa.
Det har inneburit 2 dagar hemma med 2 uttråkade pojkar som jag har försökt förströ så gott det går. Mellan varven så har jag fått slutföra projekt som jag har haft i tankarna under en lång tid. Ett av dessa projekt har varit läshörnan nere i allrummet i källaren. Vi har en källare/soutterängvåning som är väldigt långsmal. Eftersom vi inte har ett regelrätt gästrum så har vi delat av rummet med bokhyllor för att få till ett extra sovrum och ett allrum med TV och öppna spisen. Intill bokhyllorna står en skön öronlappsfåtöj vänd mot öppna spisen.


Jag har lagt en fårskinnsfäll på pallen så att fötterna ska få det riktigt mysigt.
Bokhyllorna är vanliga Billybokhyllor med vitrindörrar. Igår satte jag tyg bakom dörrarna och bytte ut knopparna mot lite finare varianter. Det blev ett helt nytt rum! Jag älskar böcker, men de ger ett lätt grylligt intryck i bokhyllan. Nu har jag fått den lugna vrå som jag hade i huvudet när vi planerade rummet.

Jag tror nog att vi skall tända en brasa ikväll, för nu verkar det som om vintern har kommit. Snön som föll ligger fortfarande kvar. BURR!

Hoppas att ni får en skön helg,

Kram Maria

tisdag 5 oktober 2010

The new look

Hej!
Nu har jag tagit mig lite tid att bråka med Blogger och försökt "överlista" de nya mallarnas begränsningar. Jag är ganska nöjd, men skulle så gärna vilja få mitt rubrikfoto att bli centrerat. Någon som har ett förslag?
Annars har jag fått en liten nytändning med inredningen och gjort några riktigt trevliga fynd. En del via min nya last= Tradera. Min samling av Villeroy och Boch porslin växer så att den knakar (och plånboken kvider ;))
Tack och lov så tycker även äkta hälften att det är vackert och faktisk är det billigare än nyproducerat porslin.

I helgen vinterstängde vi torpet. Det var en smula vemodigt men jag kunde inte låta bli ett sista piffningsryck. Resultatet ser ni i rubriksfotot, som jag tog i lördags.

Här ser ni hela bordet. Bordet räddade jag från en kattvind och ovandelen var ganska förstörd av olika skruvar och spikar, så jag var tvungen att spackla den. Nu kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag skall måla även klaffarna svarta, eller hela bordet vitt. Förslag emottages tacksamt :)
Planchen köpte jag i somras på en underbar marknad hemma hos två killar utanför Linköping. Om man skall tro på vad som står på den så är den tryckt i New York i början av 1900-talet.
Jag tycker att den är passande med tanke på motivet eftersom på andra sidan vägen från oss så har mina föräldrar kronhjortshägn.
I söndags var det dags för ny marknad och den här gången kom vi dit tidigt och tur var nog det för vi var inte ensamma. Ryktet har nog (tyvärr) spridit sig...
Vi kom hem med en vägghylla med perfekta mått och en stor vacker bucklig flaska.
Magarna var sprickfärdiga av underbara smörgåsar och nybakad äppelkaka.
Jag ser redan fram emot deras julmarknad!

Hoppas att ni får en fortsatt vacker höstvecka,
Kram Maria

Välkommen !

Så kul att Du tittar in! Här får du se bilder från vårt nya hem med dess underbara trädgård, vårt sommartorp och lite annat smått och gott. Du får gärna lämna en hälsning.
Kram